ЗСУ звільнили Купʼянськ-Вузловий: Синєгубов

Купʼянськ-Вузловий – одна з найбільших залізничних розв’язок Харківської області

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов підтвердив, що українські військові звільнили Купʼянськ-Вузловий. Це одна з найбільших залізничних розв’язок Харківської області. Про це інформують"Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення голови ХОВА Олега Синєгубова під час ефіру телемарафону. 

За його словами, для військ РФ це була важлива стратегічна точка, через яку вони постачали озброєння.  У ворога було декілька важливих напрямків - так звана Ізюмська висота, через цю територію вони постачали озброєння у Донецьку та Луганську області. Також важливим був населений пункт Купʼянськ-Вузловий. За словами очільника ОВА, це одна з найбільших логістичних розвʼязок на території Харківської області. 

“З перших годин повномасштабної війни вона (логістична розв'язка, - ред.) була окупована, ворог досить сильно її обороняв. Дійсно, наші збройні сили її відбили", – зазначив Олег Синєгубов.

Чиновник повідомив, що у тимчасовій окупації наразі перебуває менше 6% Харківської області. 

Голова ОВА нагадав, про небезпеку на деокупованих територіях та наголосив, що не варто повертатися у звільнені населені пункти - їх потрібно розмінувати. Також потрібно відновити зруйновану російськими військами інфраструктуру. 

Синєгубов додав, що окупанти під час захоплення населених пунктів депортували з Харківської області населення, зокрема дітей. З Липців, приміром, вивезли 80% села. Така ж ситуація склалася і в Вовчанську.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що деокупований Вовчанськ знаходиться всього в трьох кілометрах від кордону з Росією. Наразі тут зруйновано міст на в’їзді у місто, та дістатися у Вовчанськ можна тільки човном.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися