Бруд, боєприпаси та залишки російських пайків: Як виглядає сільська школа після окупації

Російській військові залишили по собі руйнування, безлад та смітники

На Харківщині в одній із сільських шкіл під час окупації проживали російські військовослужбовці. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Харківської обласної прокуратури. 

Прокурори показали та зафіксували як виглядає навчальний заклад після тимчасової окупації. 

“Освітній заклад, де навчались маленькі українці, окупанти перетворили на смітник та центр розміщення зброї. Серед побаченого — бруд, боєприпаси, залишки російських пайків та пляшки з-під алкоголю”, - розповіли в Харківській обласній прокуратурі. 

У кабінеті хімії на дошці зберігся напис ще з мирного життя “22.02.2022”. Російські військові також залишили своє послання, вчергове показавши своє ставлення до людей в Україні.

picture

Прокурори Харківської обласної прокуратури оглянули одну із шкіл Чугуївського району в рамках кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Національна поліція України показала, як виглядав “госпіталь” російських окупантів. У силовій структурі розповіли, що імпровізовані "палати" окупанти облаштували безпосередньо у підвальних приміщеннях. А сліди крові вказують на те, що поранених розміщували прямо на підлозі. Слідчі зазначили, що у період окупації облаштований “госпіталь” був закритим об’єктом. Сюди потрапляли тільки поранені російські військові. Поліція знайшла і матеріали, які використовували росіяни при лікування поранних. Термін придатності медичних препаратів, шприців тощо закінчився у минулому столітті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися