Від початку війни на Харківщині загинуло 56 дітей - прокуратура

У результаті ворожого обстрілу Первомайського померла 15-річна дівчина

Внаслідок збройної агресії Російської Федерації, станом на 28 вересня, на території Харківської області поранення отримало 180 дітей, загинуло — 56. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

“Ювенальні прокурори Харківщини продовжують збирати докази воєнних злочинів з боку окупантів для покарання винних за скалічені долі найменших українців”, - повідомили в обласній прокуратурі. 

Зазначалося, що 17 вересня близько 12:30 військові Російської Федерації обстріляли ракетами житловий масив у м. Чугуїв. У результаті ворожого удару було пошкоджено низку будинків. Від отриманих травм у лікарні померла 11-річна дівчинка. 

Згодом, 22 вересня, внаслідок обстрілів у Куп'янську було поранено трьох людей, в тому числі двох дітей — хлопчика та дівчинку по 7 років. 

А напередодні, 27 вересня, у Первомайському росіяни вдарили ракетою по житлових будинках та господарчих спорудах. На місці знайшли уламки “Іскандеру”. Внаслідок обстрілу померла 15-річна дівчина.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що 27 вересня ворожі війська вчергове обстріляли Харківську область. За інформацією обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби у Куп'янському районі з пораненнями госпіталізували 5 осіб. У Богодухівському районі поранення отримала 16-річна дівчина. Її стан медики оцінюють як тяжкий.

Очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що протягом доби ворог продовжував терор мирного населення Куп'янського, Ізюмського, Харківського та Богодухівського районів області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися