У Харківській області захопили в полон мобілізованого бурята

Мобілізований з Російської Федерації розповів, що приїхав “утримувати Донбас”

На сході Харківської області українські військові захопили в полон мобілізованого бурята з Улан-Уде. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію журналіста Андрія Цаплієнка. 

За словами журналіста, чоловік був мобілізований у військову частину 34214, щоб укомплектувати 1 мотострілецький батальйон. Полонений розповів, що був мобілізований 18 вересня, вже 22 вересня його батальйон був в Україні. Росіянина взяли в полон у середу, 28 вересня, бійці 92-ої бригади.

Цаплієнко наголосив, що для російського окупанта між мобілізацією та фронтом  пройшло лише чотири дні без жодної підготовки. Журналіст зазначив, що полонений - не один такий мобілізований, хто не мав підготовки. 

"Прибув до України 22 вересня з метою утримання Донбасу. Перепрошую в українського народу. Хлопці, більше не приїздіть, тут робити нічого. Тут не чекає нічого хорошого, тільки смерть, полон", — зазначив полонений. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в полон під Куп'янськом на Харківщині здався мобілізований російський військовослужбовець із Ростовської області. Його п'ять днів тому призвали до армії РФ. 

Радник голови МВС Антон Геращенко розповів, що це перший факт здачі в полон мобілізованого, який "прослужив" лише три дні. "Переляканого та замерзлого "мобика" знайшли бійці 92-го ОМБр у лісі під Куп'янськом. Полонений розповів, що командири кинули своїх солдатів, а ті "тикалися-микалися по ярах, підвалах, всі розгубилися — не зрозумій, хто куди". Сам же “призовник” намагався перетнути кордон, але потрапив у полон.



Джерело: https://t.me/Tsaplienko
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися