На Харківщині на міні підірвався 26-річний чоловік

Чоловік вижив, але отримав поранення.

Протягом минулої доби, з 28 на 29 вересня, ворожі російські війська продовжують обстрілювати мирне населення територій, що знаходяться на кордоні з РФ та на лінії зіткнення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Так, в Куп'янському районі були обстріляні села Дворічна, Грушівка, Сенькове та Колодязне. В Харківському – Стрілеча та Красне. В Богодухівському – Соснівка. Пошкоджені приватні будинки та господарчі споруди, сталися пожежі.

За інформацією обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби з пораненнями були госпіталізовані 7 людей в Куп'янському районі. В Ізюмському районі підірвався на міні та отримав поранення 26-річний чоловік.

На деокупованих територіях продовжується розмінування. За добу піротехніки ДСНС знешкодили 586 вибухонебезпечних предметів.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби, 28 вересня здійснено 65 залучень,  обстежено та очищено територію загальною площею понад 10 га, вилучено та знешкоджено 586 вибухонебезпечних предметів.

2iWWdEx3jr85B6gcNCQCubJ2u.jpg

Основні зусилля  піротехнічних підрозділів направлені на об’єкти критичної інфраструктури, розмінування водо-, газо-, тепло-, електро- мереж з метою їх відновлення у Ізюмському та Чугуївському районах області. Так, піротехніки за минулий день повністю обстежили понад 3 км автомобільних доріг, близько 2 км ліній електропередач та 8 км газопроводів.

За інформацією міністра інфраструктури України Олександра Кубракова, за два тижні дорожники очистили майже 200 кілометрів державних доріг. Завдяки цьому налагоджується стабільне постачання гуманітарної допомоги для жителів звільнених громад.

Працюють на 6 ключових автошляхах:

М-03 Київ – Харків – Довжанський

Н-26 Чугуїв – Мілове

Т-21-10 Шевченко – Балаклія – Первомайський – Кегичівка

Р-78 Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка

Т-21-22 Ізюм – Барвінкове

Т-21-17 Дергачі – Козача Лопань - /М-20/

Міністр повідомив, що роботи ведуться над відновленням залізничної інфраструктури та налагодженням сполучення деокупованих громад Харківщини.

Уже відновлено пасажирське сполучення за маршрутами Харків — Балаклія, Харків — Дергачі та Харків — Чугуїв. Загалом, залізничне сполучення вже повернули до понад 45 населених пунктів Харківської області.

"На напрямках Харків — Ізюм, Харків — Козача Лопань та Харків — Куп’янськ наразі ще працюють вибухотехніки. Як тільки вони завершать роботу, ми розпочнемо роботи з відновлення залізничного сполучення", – зазначив Олександр Кубраков.

0Bc-fPWa9zOHO-8F8WBUXTZDF.jpg

jVOjghPHzS1T5KxgH-qRz5wY0.jpg




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися