Російський наступ на Харків, який планується, не викликає паніки – Ігор Терехов

Місто поступово оживає та відбудовується.

Рішення російського командування з початку часткової мобілізації про те, що війська РФ наступатимуть на Харків, обговорили в етері національного телемарафону, повідомляють "Коментарі. Харків".

Міський голова Харкова Ігор Терехов зазначив, що місто з початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну щодня перебуває в стані війни і схильний до постійних збройних атак рашистів. За час, скільки російські війська намагаються "взяти" Харків, усі атаки виявилися безуспішними. У місті паніки немає та на погрози не реагують.

"Були моменти, коли, не припиняючи, російські агресори хотіли взяти місто Харків і заходили навіть певними диверсійними групами до Харкова, де були знищені нашими спецпідрозділами, і, знаєте, у місті немає жодної паніки абсолютно, до міста приїжджають люди, запускаємо метрополітен. Тому настрій бойовий, добрий. Все буде Україна", - сказав Терехов, відповідаючи на запитання ведучого.

Ігор Терехов також повідомив, що з 29 вересня відновили роботу три станції Салтівської лінії метро. За його словами, лише за першу годину роботи станцій — з 6:30 вони пропустили через себе 1800 пасажирів.

"Місто Харків поступово оживає", — зазначив мер міста.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків отримає 70 млн. грн. на відновлення ТЕЦ-3 . Для відновлення об'єкта критичної інфраструктури вже розроблено відповідний план.

Кабінет міністрів України на засіданні 27 вересня ухвалив рішення щодо виділення 70 млн грн. на відновлення пошкодженого внаслідок ворожого обстрілу ТЕЦ-3 комунального підприємства "Харківські теплові мережі".

Кошти будуть направлені із резервного фонду державного бюджету. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прес-служби Міністерства розвитку громад та територій України. Глава відомства Олексій Чернишев зазначив, що війська РФ активно тероризують українців, обстрілюючи населені пункти, навмисне руйнуючи об'єкти теплопостачання та іншу цивільну інфраструктуру. Під постійними ракетними ударами мешкає і місто-герой Харків.

"Але місто не здається і тримає фронт, а держава йому в цьому допомагає. Зокрема, сьогодні уряд виділив 70 млн грн. на відновлення пошкодженої ворогом ТЕЦ-3 КП "Харківські теплові мережі". Це дозволить відновити теплопостачання для городян та забезпечити своєчасний початок та стабільне проходження майбутнього опалювального періоду", - зазначив міністр.

Внаслідок обстрілів у ТЕЦ-3 зруйновано будівлю котлотурбінного цеху та енергетичне обладнання, отримали пошкодження парові котли, було виведено з ладу електричне обладнання трансформаторної підстанції. Для відновлення об'єкта критичної інфраструктури вже було розроблено план ремонтно-відновлювальних робіт.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися