На Харківщині сплюндрували пам’ятник герою АТО Мирославу Мислі

Пам’ятник був розорений окупантами у селі Волохів Яр.

У селі Волохів Яр, яке з лютого 2022 року було окуповане російськими військами, після звільнення населеного пункту помітили, що надмогильний пам’ятник герою АТО Мирославу Мислі було зруйновано. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію депутатки Харківської міської ради Галини Куц. Вона опублікувала фото пам’ятника та написала:

"Шість років тому відійшов у вічність Мирослав Мисла – Воїн, Герой. Він загинув у бою 2 жовтня 2016 р. на фронті російсько-української війни, захищаючи Україну. На фото сплюндрований надмогильний пам’ятник Мирославу Мислі у його рідному селі Волохів Яр на Харківщині. Це село було окуповане росіянами в кінці лютого 2022 року, зараз вже звільнене.

Ці російські покидьки глумляться над пам’яттю справжніх героїв України".

Галина Куц була викладачем Мирослава у ХНУ імені В. Н. Каразіна з політологічних дісципллін під час його студентських років на історичному факультеті.

Довідка. Мирослав Мисла – випускник істфаку ХНУ ім. В.М. Каразіна. Учасник Революції Гідності. 2014 року добровольцем пішов на фронт і воював на сході України спочатку в складі батальйону МВС особливого призначення “Січ”, а потім – у “Карпатській Січі” 93 ОМБр. 2 жовтня 2016 року загинув поблизу села Кримське Луганської області від багатьох вогнепальних поранень під час мінометних обстрілів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Хотілиевакуюватися самостійно: на Харківщині на міні підірвався автомобіль. Від вибуху міни загинуло п'ятеро людей із Куп'янська.

У селі Василенкове на Харківщині знайдено автомобіль із загиблими людьми. Відомо, що люди загинули через вибух міни. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника слідчого управління ГУ НП у Харківській області Сергія Болвінова.

Так, заява про те, що в полі виявлено автомобіль із загиблими людьми, надійшла до поліції вчора, 2 жовтня. Слідчі поліції на місці виявили п'ять тіл загиблих та ідентифікували їх. Відомо, що ці 5 людей – мешканці Куп'янська, які намагалися самостійно евакуюватися до Харкова на автомобілі ще шостого травня, але дорогою натрапили на рашистську міну. Серед них – 41-річний Ярослав, 18-річний Іван, 19-річний Микита, 20-річний Олексій та 50-річна Людмила.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися