Хотіли евакуюватися самостійно: на Харківщині на міні підірвався автомобіль

Від вибуху міни загинуло п'ятеро людей із Куп'янська.

У селі Василенкове на Харківщині знайдено автомобіль із загиблими людьми. Відомо, що люди загинули через вибух міни. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника слідчого управління ГУ НП у Харківській області Сергія Болвінова.

Так, заява про те, що в полі виявлено автомобіль із загиблими людьми, надійшла до поліції вчора, 2 жовтня.

Слідчі поліції на місці виявили п'ять тіл загиблих та ідентифікували їх.

Відомо, що ці 5 людей – мешканці Куп'янська, які намагалися самостійно евакуюватися до Харкова на автомобілі ще шостого травня, але дорогою натрапили на рашистську міну. Серед них – 41-річний Ярослав, 18-річний Іван, 19-річний Микита, 20-річний Олексій та 50-річна Людмила.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Балаклії на міні підірвалася швидка : є загиблий та поранений. Молодий фельдшер отримав контузію та опіки.

У неділю, 2 жовтня, у Балаклії Харківської області підірвався на міні автомобіль швидкої допомоги. В результаті водій загинув, а фельдшер отримав поранення та опіки. Про це інформують "Коментарі. Харків" із посиланням на Telegram волонтера Наталії Попової.

"Водій швидкої з бригади 1501 року сьогодні загинув. Швидка їхала на виклик до пацієнта у місті Балаклія. Вони наїхали на міну. Молодий фельдшер отримав контузію та опіки. Водій загинув на місці. Швидка згоріла", - написала вона.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що протягом доби, з 28 на 29 вересня, в Ізюмському районі підірвався на міні та отримав поранення 26-річний чоловік.

У деокупованих регіонах Харківської області залишається мінна небезпека. Печенізький селищний голова Олександр Гусаров попередив мешканців, любителів "тихого полювання", та тих, хто може піти до лісу, про небезпеку у лісах та на полях громади. Він нагадав, що під час військового стану на Харківщині заборонено відвідувати ліси та полювати.

Любителям збирання грибів він нагадав, що прогулянка грибами в ліс або лісосмугу може обернутися трагедією. Рятувальні служби нагадали, що російські окупанти залишили велику кількість не здетонованих снарядів та мін. Над їхнім розмінуванням працюють відповідні служби.

Підриви на мінах на Харківщині трапляються нерідко. Наприклад, 22 вересня від мін у Чугуївському районі постраждали вісім жителів. Вибухові травми отримали 67-річна мешканка села Гракове та 52-річний житель селища Чкаловське. Також поліцейський офіцер громади виявив у полі двох трактористів, що підірвалися на міні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися