Директор підприємства на Харківщині самовільно зайняв землі: його чекає суд

Директор підприємства своїми діями заподіяв шкоду на суму майже 150 тис. грн

На Харківщині окружна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо директора ТОВ. Його звинувачують у самовільному зайнятті земельних ділянок (ч. 1 ст. 197-1 КК України). Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення Харківської обласної прокуратури. 

У 2022 році, за даними дізнання,  директор підприємства самовільно зайняв земельні ділянки загальною площею майже 7 га. Земельні ділянки розташовані на території Нововодолазької селищної ради Харківської області. “Вказані землі частково належать одному з місцевих підприємств та ще двом особам”, - йдеться в повідомленні прокуратури. 

На землі, яку зайняв незаконно, обвинувачений вирощував та збирав сільськогосподарську продукцію з метою отримання прибутку. Його підприємство спеціалізується на вирощуванні зернових і бобових культур. 

Висновок судово-економічної експертизи показав, що підприємець заподіяв шкоду підприємству та ще двом людям на суму майже 150 тис. грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині затримали військового РФ, який переодягся у цивільне та ховався у селищі Чугуївського району в покинутих будівлях чи лісі якомога далі від людей. При собі мав документи та російські рублі. Як з'ясували правоохоронці, 54-річний уродженець Луганської області Сергій Пасечник є військовим так званої "армії лнр" та перебуває на посаді телеграфіста. Чоловік перетнув український кордон ще на початку березня 2022 року та перебував у селищі Чкалівське Чугуївського району. До того ж, російського військового переховував місцевий житель.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися