Обстежили майже 3000 км газопроводів: як у Харківській області готуються до холодів

На Харківщині підготовка газових об’єктів до холодного періоду, попри постійні обстріли, триває з березня цього року

Спеціалісти харківських газових служб у рамках підготовки об'єктів критичної інфраструктури до стабільної роботи в опалювальний період комплексно обстежили майже 3000 км газових мереж Харкова та області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ “Харківгаз”. 

“Фахівці компаній “Харківгаз” та “Харківміськгаз” протягом війни під обстрілами відновлювали газорозподільну систему та  після щоденних ворожіх ударів, відбудовували пошкоджені газопроводи в будинках, підключали подачу енергоносія після бомбардувань”, - йдеться у повідомленні компанії.

Газовики продовжують відновлювати критичну інфраструктуру області після деокупації населених пунктів Харківщини. А також усувати пошкодження  газових мереж у найпостраждаліших районах Харкова.

Наразі спеціалісти відбудовують газові системи одночасно у близько 15 деокупованих населених пунктах. У Харкові масштабні ремонтні роботи проводять у центрі міста, на Салтівці та у П‘ятихатках.

У компанії запевнили, що кошти, сплачені споживачами за газ, витрачаються на ремонти газопроводів: придбання нових труб, матеріалів для ремонту тощо. Також кошти йдуть на пальне для спеціалізованого автотранспорту та оплату праці людям, які попри обстріли та мінну небезпеку намагаються забезпечити стабільне газопостачання у будинки споживачів.

АТ “Харківгаз” та АТ “Харківміськгаз” нагадали про необхідність передавати дані газових лічильників для коректного розрахунку вартості енергоресурсу. Показання приймаються щомісяця, з 1 по 5 число.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що частина територій Харківської області, яку звільнили українські військові, поступово відновлюється після окупації. Головне питання та основний напрям роботи фахівців - відновлення подачі електроенергії та теплопостачання.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися