Відновлення медичної галузі на Харківщині: подробиці

На звільнених територіях Харківської області відновлюють надання медичних послуг

На Харківщині наразі працюють 34 бригади екстреної медичної допомоги, з яких 14 прийшли на підсилення з обласного центру. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У відомстві розповіли, що базову медичну допомогу надають лікарі у медичних закладах Ізюма й Балаклії.

“У Балаклійській територіальній громаді відновили роботу команд центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Вони надають спеціалізовану амбулаторну допомогу на виїзді й організовують стаціонарну допомогу на базі пристосованих приміщень поліклініки”, - йдеться у повідомленні пресслужби міністерства.

На звільнених територіях Харківщини мережа медичних закладів має різний ступінь пошкоджень. Однак у відомстві запевнили, що вже напрацьовується алгоритм їх відновлення.

Найближчим часом на деокупованих територіях планують розгорнути мобільний шпиталь. У ньому надаватимуть пацієнтам медичні послуги первинного рівня.

До того ж, у Балаклії поступово відновлюється робота мережі аптек, у яких найближчим часом містяни зможуть придбати необхідні ліки та інші препарати.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що російські військові під час тимчасової окупації Харківської області вивезли частину обладнання із медичних закладів, іншу - знищили. У Міністерстві охорони здоров'я зібрали потреби щодо обладнання та ліків, необхідних для надання медичних послуг жителям деокупованих територій Харківської області. Частину медобладнання буде доставлено з резервних фондів, це: монітори пацієнта, апарати ШВЛ та УЗД апарати.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися