В Ізюмі розгортають мобільний шпиталь - Ляшко

Російські військові під час тимчасової окупації вивезли частину медобладнання, іншу - знищили

Мобільний шпиталь буде розміщено в Ізюмі за допомогою ГО “Сумка самарянина”. Шпиталь буде оснащено обладнанням для надання хірургічної допомоги та забезпечено необхідними медикаментами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Харківської обласної військової адміністрації.

У четвер, 28 вересня, Харківську область відвідав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. За його словами, мета приїзду - вивчення стану медінфраструктури в деокупованих населених пунктах.

Розгортання шпиталю дозволить надавати мешканцям громади ургентну допомогу. Адже за словами Віктора Ляшка, приміщення Центральної міської лікарні Піщанської Богоматері зазнало руйнувань від ворожих обстрілів.

У МОЗ повідомили, що моніторинг стану медичної інфраструктури на деокупованих територіях показав, що частину медобладнання окупанти вивезли, а частину - зруйнували. 

“Наразі в Міністерстві зібрали потреби щодо обладнання та ліків. Частину медобладнання буде доставлено з резервних фондів, це: монітори пацієнта, апарати ШВЛ та УЗД апарати”, - зазначив очільник відомства. 

Проблема забезпечення медзакладів на деокупованих територій ліками полягає наразі у відсутності електроенергії. Адже деякі препарати потребують спеціального зберігання.

Віктор Ляшко зазначив, що пріоритети були в наданні інсулінів, гіпотензивних засобів. І Харківська область забезпечена “питання може бути тільки в доступі до місця й наявності енергоживлення”.

А директор Департаменту охорони здоров’я Максим Хаустов повідомив, що вже сьогодні  відновили аптечну мережу в Ізюмі та Балаклії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на деокупованих територіях Харківської області відновили роботу відділення ПриватБанку та Ощадбанку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися