Уряд виділив мільйони гривень, щоб відновити звільнені території Харківщини

Згідно рішення Кабміну – деокупована Харківщина отримає 300 мільйонів на відновлення.

4 жовтня для відбудування та відновлення інфраструктури звільнених від російської окупації населених пунктів Харківщини Кабінет міністрів України виділив 300 мільйонів гривень Про це повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в етері телемарафону "Єдині новини", інформують "Коментарі. Харків".

Вона зазначила, що так само, як і Харківська область, гроші на відновлення отримають і інші регіони України, що були зруйновані під час війни.

Ви ж розумієте підступність ворога. Вони знищують інфраструктуру, критичну інфраструктуру, енергетичні об’єкти. Ми це все розуміємо і тому готуємось, щоб евакуація була швидкою, гуманітарне реагування було негайним”, – підкреслила міністерка.

Ірина Верещук також повідомила, що наразі ворог намагається завдати якомога більшого болю саме цивільному населенню, викликавши відтік людей.

Усього на швидке відновлення постраждалих від війни регіонів, Уряд вже спрямував понад 4 мільярди гривень з держбюджету. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram. Найбільше коштів направлено на Харківську, Київську, Чернігівську та Сумську області.

Майже на двох тисячах об’єктів роботи завершено, повідомив прем’єр.

“Відновлення пошкодженої Росією комунальної та енергетичної інфраструктури, передусім на деокупованих територіях, є одним із ключових напрямків підготовки уряду до опалювального сезону. Працює урядовий штаб, який координує цю роботу”, – зазначив Шмигаль.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Європейський банк продовжить реалізацію проєктів у Харкові. Навіть в умовах воєнного стану проекти будуть втілені у життя.

До повномасштабної війни в Україні у багатьох містах країни, в тому числі у Харкові, реалізовувались або планувалися проекти на інфраструктурних об’єктах за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку. Міський голова Харкова Ігор Терехов запевнив, що проекти не будуть анульовано, а будуть втілені у життя. Про це очільник міста повідомив у етері телемарафону "Єдині новини", інформують "Коментарі. Харків".

Так, Харківський міський голова Ігор Терехов зазначив, що зустрічався з головою фінансової установи у Києві. За його словами, Європейський інвестиційний банк підтвердив, що всі проєкти будуть продовжені, серед них – будівництво нової лінії метрополітену та депо, закупівля нового рухомого складу для метро, ​​нових тролейбусів та трамваїв та проєкт з безпечного руху.

"Жоден проєкт, який був на стадії розробки, ми не припиняємо. Я дуже вдячний нашим міжнародним партнерам за розуміння та їхню позицію. Вони підтримують Харків, радіють нашим успіхам на фронті, і я впевнений, що разом ми обов'язково відбудуємо наше місто", - наголосив Ігор Терехов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися