Обстріли Харківщини 5 жовтня та спроба наступу росіян на кордоні області

Внаслідок обстрілу поранено трьох людей.

За минулу добу з 4 на 5 жовтня ворожі війська Російської Федерації продовжили обстрілювати населені пункти Харківщини, що розташовані недалеко від державного кордону з РФ та лінією зіткнення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Так, повідомляється, що ворог обстріляв райони населених пунктів: Гранів, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ та Білий Колодязь.

За інформацією Обласного центру екстреної медичної допомоги, у Чугуївському районі з пораненнями госпіталізовано 75-річну жінку та 41-річного чоловіка. В Куп'янському районі госпіталізовано 59-річну поранену жінку.

"На лінії зіткнення ворог здійснив спробу піти в наступ в районі населеного пункту Стрілеча Харківського району. Отримавши вогонь у відповідь, відступив з втратами", – повідомив очільник області.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові оперативно усунули наслідки нічних обстрілів 4жовтня. Частина районів міста залишалася без світла. Комунальні служби та енергетики оперативно працювали над усуненням нічних "прильотів" у Новобаварському та Холодногірському районах. Про це 4 жовтня в етері національного телемарафону "Єдині новини" повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

За словами мера міста, після кількох днів затишшя Харків знову обстріляли. Учора пізно ввечері під ударом опинилися інфраструктурний та промисловий об'єкти. "Частина одного з районів міста залишилася без електроенергії – російські агресори влучили в трансформаторну підстанцію. Разом з нашими службами енергетики працювали майже всю ніч, щоби дати світло в будинки харків'ян. Нам це вдалося, і сьогодні житло повністю забезпечене електроенергією", - повідомив Ігор Терехов.

Ігор Терехов підкреслив, що навіть незважаючи на цілеспрямоване знищення окупантами критичної інфраструктури, у Харкові продовжують готуватися до опалювального сезону.

"Ми дуже ретельно готуємося до опалювального сезону, але, на жаль, не все залежить від наших комунальних служб, які докладають максимум зусиль, щоб у будинках харків'ян було-таки тепло. Я так говорю, бо бачу, наскільки цинічно агресор обстрілює об'єкти критичної інфраструктури. Таке цілеспрямоване знищення інфраструктури - справжній геноцид української нації", - наголосив Ігор Терехов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися