Окупанти планували затопити села та селища у Харківській області: що відомо

У Харківській області правоохоронці задокументували понад 900 воєнних злочинів

У деокупованих населених пунктах Харківської області триває робота з відновлення правопорядку. Загалом вже встановлено контроль та здійснено зачистку у 169 населених пунктах. Правоохоронці задокументували 928 воєнних злочинів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресцентру Міністерства внутрішніх справ. 

Перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін розповів, що підрозділи системи МВС максимально задіяні в деокупаційних заходах на звільнених територіях Харківської області. Він розповів, що правоохоронці попередили виникнення  надзвичайної ситуації на Харківщині. Там могло трапитися затоплення сіл та селищ. 

“Там біля однієї із дамб наші сапери знайшли та вилучили близько 175 кг тротилу та 68 протитанкових мін та електродетонаторів. Все це залишили окупанти, вибухотехнікам Нацполіції вдалося зірвати плани російських загарбників”, - розповів чиновник. 

За його словами, наразі тривають заходи з відновлення правопорядку та безпеки у Харківській області у них задіяно біля 1 тисячі поліцейських.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за минулу добу з 4 на 5 жовтня ворожі війська Російської Федерації продовжили обстрілювати населені пункти Харківщини, що розташовані недалеко від державного кордону з РФ та лінією зіткнення. За інформацією Обласного центру екстреної медичної допомоги, у Чугуївському районі з пораненнями госпіталізовано 75-річну жінку та 41-річного чоловіка. В Куп'янському районі госпіталізовано 59-річну поранену жінку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися