У яких деокупованих населених пунктах Харківщини не буде теплопостачання

У Харкові цього опалювального сезону без тепла залишиться 500 багатоповерхових будинків

У деокупованих містах і селищах Харківської області відновлюють систему теплопостачання. За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, у деокупованих населених пунктах області паралельно з відновленням електро-, газо- та водопостачанням обстежують і ремонтують котельні та тепломережі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації.

Головна задача влади - щоб вся область була з теплом. “У більшості міст така технічна можливість є, проводяться відновлювальні роботи”, - повідомив директор Департаменту ЖКГ та ПЕК ХОВА Сергій Магдисюк.

У ХОВА розповіли, що у Балаклії теплопостачання буде відновлено. За попередньою інформацією, не зазнала великих руйнувань і система теплопостачання Куп’янська, вціліли котельні Вовчанська. 

А от в Ізюмі ситуація складніша - там інфраструктура майже повністю зруйнована. Тепло, особливо в центральну частину міста, у цьому році подати буде неможливо.

Можливу відсутність газопостачання у селах місцева влада намагатиметься компенсувати дровами для опалення. Уже розроблена відповідна урядова програма. 

Не всі будинки будуть з теплом і в Харкові - із 8500 багатоповерхівок технічно теплопостачання не можна відновити у 500 будинків.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителі Харківщини можуть безкоштовно отримати дрова на опалювальний сезон. Витрати на закупівлю та доставлення деревини обласним військовим адміністраціям компенсують шляхом перерозподілу субвенції з державного бюджету.



Джерело: https://t.me/kharkivoda
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися