У Харкові немає технічної можливості подати тепло до 500 будинків

Системи зруйновано від обстрілів.

Через сильні руйнування внаслідок ворожих обстрілів у Харкові нарахували 500 будинків, до яких буде неможливо подати теплоносій цього опалювального сезону. Для цього немає технічної можливості. Про це МГ "Об'єктив" повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОВА Сергій Магдисюк, інформують "Коментарі. Харків".

Загалом по місту опалення буде запущено в тих будинках, де є для цього технічна можливість, тобто там, де немає руйнувань від обстрілів чи бойових дій.

"За нашою інформацією сьогодні таких будинків налічується близько 500, куди не буде подано теплопостачання. У всьому місті воно буде. Це інформація на сьогодні. Що буде завтра чи післязавтра – ніхто не знає. Це неможливо спрогнозувати", - наголосив Магдисюк.

Директор департаменту ЖКГ також прокоментував ситуацію в цілому по області. Він зазначив, що в Балаклії опалення буде.

"В Ізюмі — там, де зруйновано весь центр, там, швидше за все, неможливо буде подати, але в тих мікрорайонах, де житловий фонд уцілів та котельні вціліли, там його також буде подано", — розповів чиновник.

У Куп'янську, за попередньою інформацією, система вціліла і теплопостачання, і електропостачання, і газопостачання. У місті є проблеми із водовідведенням, їх вирішуватимуть найближчим часом, зазначив Магдисюк.

"Вовчанськ. Також усі котельні цілі. Запаси пелетів, тріски, дров є. Якщо буде відключено газопостачання, тоді ми перейдемо на альтернативні види, там є котельні. І ми надамо людям у повному обсязі послугу теплопостачання", — наголосив директор департаменту.

Сергій Магдисюк також наголосив, що у селах, де є лише приватний сектор, відновлюються газо- та електропостачання. Якщо "блакитного палива" не буде, держава ініціює надання дров таким людям, які мають пічне опалення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися