Електроенергія, банківська система та блакитне паливо: коли на Ізюмщині відновлять комунальні та фінпослуги

Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов відвідав Ізюмський район

Після деокупації в населених пунктах Харківської області усі служби відновлюють нормальні умови життя. Адже російській окупанти знищували житлові будинки, лікарні, освітні заклади, мережі водо-, електро-, газопостачання. 

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов з робочим візитом відвідав Ізюмщину та наголосив, що важливо на місці налагодити усі координаційні процеси. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Харківської ОВА.

Олег Синєгубов обговорив головні завдання із головою Ізюмської міської військової адміністрації Валерієм Марченком. Керівник ХОВА зазначив, що найближчим часом буде відновлена електроенергія, як це зробили в Балаклії. Далі буде запущено банківську систему та інші важливі послуги. Потім – газопостачання. Олег Синєгубов також нагадав, що в районі працює мобільний зв'язок та інтернет. 

“Підрозділи ДСНС активно розміновують та розбирають завали приміщень, які підлягають відновленню, зокрема багатоповерхівок. Для цього залучили додаткові підрозділи із західних областей України”, - йдеться у повідомленні Харківської ОВА.

Також триває відбудова інфраструктури, у першу чергу - дорожньої та транспортної. Фахівці лагодять мости та облаштовують переправи. Поступово Харківська область отримує будматеріали від інших областей.

Також діє гуманітарний штаб, де рівномірно розподіляють продукти харчування, одяг та засоби гігієни. “На вулицях Ізюмщини з кожним візитом бачимо все більше людей, попереду складна зима, але робимо максимум, щоб забезпечити місцевих найнеобхіднішим”, - наголосив керівник ХОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за минулий тиждень жителі Харківської області отримали понад 300 тонн гуманітарної допомоги.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися