На Харківщині знайшли тіла людей зі зв’язаними руками

Вірогідно, людей катували.

Після звільнення населених пунктів на Харківщині поліцейські знаходять результати злочинної діяльності російських військових. Так, в одному з селищ поліція вилучила тіла двох людей зі слідами насильницької смерті. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на відділ комунікації поліції Харківської області.

Загиблих виявили у цеху з виготовлення цегли на території підприємства у селищі Куп’янськ-Вузловий. У обох цивільних зв’язані руки за спиною.

6 жовтня працівники поліції та прокуратури провели огляд місця події. У померлих виявлені чисельні тілесні ушкодження, що свідчить про їх насильницьку смерть. Один із загиблих має поранення, схоже на кульове.

Тіла загиблих вилучені та направлені на судово-медичну експертизу. Їх особи та обставини смерті встановлюються.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

uxci2ZXX_Iu_QRldg9EHXsbdU.jpeg

TrXaPTo3Zdlp1szd8ja5WOOET.jpeg

j6L34-2YOJuPgD_6-PU6fBxPD.jpeg

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На Харківщині знайшли два тіла цивільних зі зв’язанимируками – їх закатував російський спецназ. Чоловікам було приблизно 30-35 років.

На звільненій від окупантів території Харківщини, у с. Новоплатонівка Борівської ОТГ, під час огляду бази відпочинку "Світло шахтаря" прокурори Харківської обласної прокуратури спільно зі слідчими ГУ НП в Харківській області виявили два трупи цивільних віком приблизно 30-35 років. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прес-служби Харківської обласної прокуратури.

Тіла загиблих знайдено у ямі глибиною чотири метри на території вказаної бази. Ліва рука одного чоловіка була з’єднана кайданками з правою рукою другого загиблого. Також під час огляду на черепі одного із трупів виявлено перелом лівої скроневої ділянки, у другого — вогнепальне поранення черепа.

За попередніми даними, чоловіків вбив російський спецназ, який під час окупації населеного пункту розміщувався на вказаній базі у складі 250-350 осіб з періодичною ротацією. Наразі тіла чоловіків направлено для проведення судово-медичної експертизи. Також правоохоронці на місці злочину вилучили вісім хомутів та дві мотузки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися