Деокуповану Харківщину продовжують з’єднувати з обласним центром

Дорожники відновлюють транспортне сполучення.

Зараз першочергово ведуться роботи на дорогах, що з’єднують звільнені громади з Харковом, щоб можна було якнайшвидше забезпечити проїзд гуманітарної, медичної допомоги до людей, які перебували під окупацією з перших днів війни. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Однією з таких доріг є дорога місцевого значення Харків – Липці – Борисівка. Тому відразу після розмінування території фахівці ДП "Дороги Харківщини" приступили до відновлення проїзду цією дорогою.

Дорожники розбирають блокпости окупантів, прибирають дорогу від бруду та сміття, знищеної цивільної та військової техніки, ремонтують дорожнє покриття, що було зруйноване внаслідок бойових дій.

Зокрема, на цій ділянці вже розчистили понад 10 км дороги, ліквідовано більш ніж 300 м.кв. ямковості. Було задіяно 15 одиниць дорожньої техніки та 32 робітника. Наразі роботи тривають.

j8oW8_cvsgvIj3iSQT6dpPQpH.jpg

7IEeQK991kzbc07A4OSkWBwwg.jpg

LjAjcYEvqvFSHe3T8ukyTjZa9.jpg

TilaHLWBYbTL6N7MySKzR1yo3.jpg

zSQ7emgKfmzo9dh_nnKj0q8YA.jpg

MGMgV-q_IxBQPtz_j9D9N5Wg2.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

ДеокуповануХарківщину допомагають відновлювати інші області України. На звільнену територію Харківщини надсилають будівельні матеріали та кошти на відбудування.

Фури та вагони з будівельними матеріалами, кошти на відбудування звільнених від окупантів громад Харківщини надсилають щонайменше з десяти інших областей України. Співробітництво із "сусідами" відбувається за сприяння начальника ХОВА Олега Синєгубова, повідомляють у обласній військовій адміністрації.

На сьогодні вже щонайменше 10 областей України допомагають із відбудовою Харківщини. Одеська та Полтавська області підтримали фінансово, планує таку ж допомогу Івано-Франківщина. Дніпропетровська, Житомирська, Кіровоградська, Рівненська, Черкаська, Тернопільська, Закарпатська області передають будівельні матеріали.

Так, Ізюм уже отримав від Днепропетровщини партію цегли. Кіровоградська область відправила для Балаклії, Дергачів і Чугуєва OSB- плити, брус, плівку, гідробар'єр та інше. Рівненська область виробляє віконні блоки для Малої Рогані та вже відправила 2 вагони з будматеріалами, які розподіляють між постраждалими населеними населеними пунктами Харківщини.

У Лозовій, Чугуєві та Балаклії також отримали допомогу від Черкаської області. Вже сформована і незабаром буде відправлена на Харківщину допомога від Закарпатської та Тернопільської областей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися