До звільненої Борівської громади доставили перші гуманітарні вантажі

Це була найскладніша гуманітарна місія.

Борівську громаду звільнили від рашистських окупантів цього тижня, і вже доставили перші гуманітарні вантажі місцевим мешканцям. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Так, до Борівської громади спрямували три фури із 3 тисячами продуктових наборів, 20-тонну фуру з засобами гігієни та дитячими товарами: підгузками і харчуванням.

"За чим особливо скучили борівчани, так це за свіжим українським хлібом, його сьогодні відправили 2 вантажівки", – сказав Олег Синєгубов.

Також у громаду спрямували 2 вантажівки по 20 тонн від "Червоного Хреста" та 2 буси від волонтерів. Гуманітарний штаб Борівської громади працюватиме постійно у приміщенні одного з фізкультурних комплексів у Боровій. Звідти далі розподілятимемо гуманітарку у всі 38 населених пунктів громади.

"Це була одна з найскладніших гуманітарних місій, адже ворог залишив знищені дороги та мости, вдячні кожному, хто долучився. А особливо дякуємо борівчанам, які вірили в ЗСУ та з Україною в серці чекали звільнення", – зазначив очільник області.

picture

picture

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

ДеокуповануХарківщину допомагають відновлювати інші області України. На звільнену територію Харківщини надсилають будівельні матеріали та кошти на відбудування. Фури та вагони з будівельними матеріалами, кошти на відбудування звільнених від окупантів громад Харківщини надсилають щонайменше з десяти інших областей України.

На сьогодні вже щонайменше 10 областей України допомагають із відбудовою Харківщини. Одеська та Полтавська області підтримали фінансово, планує таку ж допомогу Івано-Франківщина. Дніпропетровська, Житомирська, Кіровоградська, Рівненська, Черкаська, Тернопільська, Закарпатська області передають будівельні матеріали.

Так, Ізюм уже отримав від Днепропетровщини партію цегли. Кіровоградська область відправила для Балаклії, Дергачів і Чугуєва OSB- плити, брус, плівку, гідробар'єр та інше.

 Рівненська область виробляє віконні блоки для Малої Рогані та вже відправила 2 вагони з будматеріалами, які розподіляють між постраждалими населеними населеними пунктами Харківщини. У Лозовій, Чугуєві та Балаклії також отримали допомогу від Черкаської області. Вже сформована і незабаром буде відправлена на Харківщину допомога від Закарпатської та Тернопільської областей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися