У Харкові практично в повному обсязі відновили подачу електроенергії та води

Світло та вода зникли внаслідок російських обстрілів критичної інфраструктури.

В Харкові без упину аварійно-ремонтні бригади продовжують відновлення інфраструктури, по якій було завдано ворожі удари учора, 10 жовтня. Вже вчора ввечері у Харкові практично в повному обсязі відновили подачу електроенергії та води. Про це 10 жовтня в ефірі національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

Міський голова відмітив, що є окремі райони, де ще продовжують підключати електроенергію, але загалом електро- та водопостачання відновили.

"Також електроенергію подали до метрополітену. Якщо не буде нічних та ранніх обстрілів, то з завтрашнього ранку громадський транспорт ходитиме за розкладом, і всі наші комунальні служби також у повному обсязі надаватимуть послуги, які забезпечують життєдіяльність міста", - повідомив Ігор Терехов.

Також мер зазначив, що у Харкові поки не планується віялове відключення споживачів від електромережі, яке проводиться в деяких регіонах України з метою обмеження обсягу споживаної енергії.

"Поки що ми тримаємо той рівень навантаження, який є, і він дозволяє Харкову зараз проходити без віялових відключень. Але я не відкидаю такої можливості. На жаль, це залежить не від нас і нашої енергетичної системи, а від того, наскільки глобальними будуть руйнування, яких цілеспрямовано завдає російський агресор", - наголосив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У понеділок, 10жовтня, російські війська вчергове обстріляли Харків із ракет та РСЗВ, знеструмивши місто. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що є обстріли та прильоти по критичній інфраструктурі.

“Наразі Харків повністю знеструмлений – немає електроенергії, немає подачі води, відповідно. Ми зупинили метро, евакуювали людей, люди перебувають на станціях. Метрополітен працює як укриття”, - зазначив очільник міста.

Ігор Терехов повідомив, що в місті, як і по всій Україні, ситуація напружена, але, попри все, паніки серед людей немає. 

“Ми розуміємо, що йде війна, російський агресор застосовує всі недозволені методи, щоб здійснювати свою жахливу війну в Україні. Настрій - бойовий. Місто Харків було, є і буде Україною”, - підкреслив мер Харкова.

Очільник міста запевнив, що як тільки закінчиться повітряна тривога і життю людей не загрожуватиме небезпека, ремонтні бригади почнуть ліквідовувати наслідки обстрілу. Почнуться ремонти, щоб подати містянам світло і забезпечити життєдіяльність Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися