«Піднялись» при окупації: родина заправників з Харківщини стали підприємцями

Колаборантів затримали правоохоронці.

Чоловік з дружиною до окупації частини Харківщини працювали заправниками на АЗС, та під час "влади" російських ворожих військ покращили свій матеріальний стан та почали торгувати пальним, що постачали їм рашисти. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію відділу комунікації поліції Харківської області.

Поліцейські встановили, що за час окупації селища Савинці 37-річний місцевий житель разом зі своєю дружиною, які до вторгнення ворога працювали найманими працівниками заправки, за підтримки військових РФ проголосили себе підприємцями.

Зайнявши територію автозаправної станції, подружжя розпочало господарську діяльність – продаж паливно-мастильних матеріалів,  які їм постачали військові країни агресора.

Слідчі відділу поліції № 1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом  Ізюмської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Вирішується питання про притягнення до відповідальності дружини підозрюваного.

Досудове розслідування триває.

V9-abx8Pfw4mgsHGxGvfO2FBQ.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На Харківщині депутат-колаборант налагодив незаконні пасажирські перевезення з окупованихтериторій до Росії. Зрадник втік до Росії, не "дочекавшись" деокупації Куп’янська.

На деокупованій частині Харківщини співробітники СБУ викрили на співпраці з рашистами депутата Куп'янської райради від однієї з місцевих політичних сил. З кінця березня до початку осені він проводив свою господарську діяльність у взаємодії з окупаційною владою – так званою "Военно-гражданской администрацией" м. Куп'янська. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію речника Управління Служби безпеки України на Харківщині Владислава Абдули.

Повідомляється, що депутат є приватним підприємцем і володіє досить таки великим автобусним парком – майже 70 машин. За даними слідства, він домовився з окупантами не лише про безперешкодне продовження своєї підприємницької діяльності з перевезення пасажирів між сусідніми окупованими населеними пунктами, а й про відкриття нового маршруту – до російського міста Краснодар.

"Не дочекавшись" деокупації м. Куп'янська, колаборант ще на початку контрнаступу Збройних Сил України втік на територію країни-агресора. Наразі його оголошено у розшук.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися