Жителів Харківщини просять повідомляти про воєнні злочини РФ

Передати інформацію про воєнні злочини можна через спеціальний Telegram-канал

Слідче управління створило Telegram-канал, де буде публікувати усіх росіян, а також конкретні злочини. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

“Якщо у вас, або в когось, кого ви знаєте, є будь-яка інформація про злочини окупантів - звертайтеся через телеграм-бот або в коментарях. З вами зв'яжеться слідчий для встановлення всіх обставин”, - зазначили в поліції.

Доказами воєнних злочинів Росії на території України можуть бути відео, аудіо, фото, інші дані стосовно військових агресора. Також у поліції просять відправляти дані росіян (ПІП, позивні), якщо вони відомі. 

У поліції просять очевидців злочинів російських військових надсилати наявну інформацію та, за можливості, зворотний контакт. 

“У разі, якщо ви бажаєте залишитись анонімною особою, надсилайте точний опис подій, щоб слідчі мали можливість точно встановити їх час, місце, суть”, - зазначили в поліції.

Також розповіли як шукати :

- за назвою свого населеного пункту - кнопка пошуку (в головному меню Telegram, зверху - там де всі чати), 

- гортати усі новини 

- натиснути на хештег зі своїм населеним пунктом та натиснути на нього.

Посилання на канал https://t.me/slidstvo_police_kharkiv

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за співпрацю з російськими окупантами колишньому військовослужбовцю Збройних сил України повідомили про підозру у колабораціонізмі (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Слідство встановило, що у червні 2022 року підозрюваний погодився добровільно працювати у незаконному правоохоронному органі, який створила окупаційна влада.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися