На Харківщині ексвійськовослужбовця ЗСУ підозрюють у колабораціонізмі

Колишній військовий перебуває під вартою

За співпрацю з російськими окупантами колишньому військовослужбовцю Збройних сил України повідомили про підозру у колабораціонізмі (ч. 7 ст. 111-1 КК України).Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об'єднаних сил.

Слідство встановило, що у червні 2022 року підозрюваний погодився добровільно працювати у незаконному правоохоронному органі, який створила окупаційна влада. Ексвійськовий обійняв псевдопосаду у так званому Балаклійському відділенні народної міліції. 

“Він охороняв аптеки на тимчасово захопленій території. Також до його обов’язків за псевдопосадою належало: проведення оглядів місця події, вилучення наркотичних засобів, зброї, складання протоколів пояснень, опечатування речових доказів та передача їх до військової комендатури м. Балаклія”, - розповіли у прокуратурі. 

Наразі колишнього військового взято під варту.

У прокуратурі нагадали, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що експоліціянта з Балаклії підозрюють у пособництві Росії під час окупації міста.  “Прокуратура та ДБР продовжують ґрунтовну роботу щодо притягнення до кримінальної відповідальності колишніх правоохоронців, які перейшли на бік ворога під час війни РФ проти України”, - повідомили у прокуратурі.  За фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), експравоохоронцю заочно повідомили про підозру. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися