Пошкоджені будинки та об’єкти інфраструктури на Харківщині допомагають відновлювати інші області

В Харківський та Чугуївський райони спрямували будівельні матеріали.

Гуманітарний штаб області доставив будматеріали у населені пункти Харківського та Чугуївського районів для відновлення пошкоджених багатоквартирних будинків та об’єктів критичної інфраструктури. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Сьогодні в якості гуманітарної допомоги у два деокуповані райони доставляють шифер, цеглу та брезент.

У гуманітарному штабі зазначають, що шифер надають у чотири звільнені від окупантів райони. Зокрема, ця гуманітарна допомога надійшла від Івано-Франківської області.

Першочергово будуть перекривати покрівлі на об’єктах критичної інфраструктури та багатоквартирних будинках, щоб встигнути до холодів.

"Це тільки перша партія цього вантажу, оскільки він важкий, то інші машини будуть надалі забирати будматеріали. Першочергово спрямуємо ці будівельні матеріали на деокуповані території Чугуївського району: в Чкалівську, Вовчанську, Старосалтівську громади та частину Малинівської громади", – сказав перший заступник начальника Чугуївської районної військової адміністрації Костянтин Козлітін.

Зазначається, що цеглу, шифер та брезент отримала Вільхівська сільська громада. Тут будматеріали отримають власники приватних домовладінь. Люди надавали заяви про потребу в тих чи інших матеріалах. У сільраді повідомили, що загалом зареєстровано 3750 таких заяв, тому що громада зазнала сильних руйнувань. Наприклад, у населений пункт Кутузівка й досі не можуть доставити гуманітарні вантажі через постійні обстріли.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На сьогодні вже щонайменше 10 областей України допомагаютьіз відбудовою Харківщини. Одеська та Полтавська області підтримали фінансово, планує таку ж допомогу Івано-Франківщина. Дніпропетровська, Житомирська, Кіровоградська, Рівненська, Черкаська, Тернопільська, Закарпатська області передають будівельні матеріали.

picture

picture

picture

picture

picture




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися