В Харкові до 1 листопада перевірять усі підвальні приміщення

Мають скласти акт, чи придатне воно як укриття.

У Харкові спеціальна комісія має перевірити усі підвальні приміщення на відповідність їх як найпростіших укриттів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на розпорядження міського голови Харкова Ігоря Терехова.

Згідно документу, має бути приведений облік таких підвальних приміщень, і стосовно кожного приміщення, будівлі чи споруди – складено акт, чи придатне воно до використання у якості найпростішого укриття.

До комісії, що обстежуватиме підвали входять представники Департаменту житлово-комунального господарства Харківської міськоїради, Департаменту по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту Харківської міської ради, КП "Жилкомсервіс", а також будуть залучені фахівці територіальних органів ДСНС України.

Об’єкти мають бути обстежені до 1 листопада, після чого буде складено облік усіх об’єктів, що придатні до використання як укриття для населення міських районів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові планують встановити сім зупинок-укриттів до 21 листопада. Одна така зупинка коштує майже 800 тисяч гривень.

Бетонні зупинки-укриття, які почали встановлювати в Харкові, коштують по 783 тисячі гривень за одну. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центра.

Такі зупинки "Захист" планується встановити декількох районах Харкова, щоб під час повітряної тривоги її можна було використовувати саме як укриття. Зупинка оснащена сидячими місцями та екраном з камерами відеоспостереження, щоб можна було побачити, коли підійде транспорт. Всього планувалося встановити 25 таких зупинок у місцях, де раніше часто велися обстріли та гинули люди.

Вартість першої зупинки-укриття не публікувалася, тож наразі вже з’явилися договори в системі "Прозорро" на будівництво семи таких конструкцій. Договори заключені між КП "Міськелектротранссервіс" та його постійним контрагентом – компанією "Сітірейл Технолоджі". Саме у неї комунальники замовляли прозорі зупинки, зазначають активісти Харківського антикорупційного центру.

Шість зупинок коштують по 783 тисячі гривень, а одна – понад мільйон. Першу зупинку-укриття в Харкові встановили ще в серпні. Згідно з угодами, 7 зупинок мають бути встановлені до 21 листопада за адресами: вул. Кузнечна, 1/41 (2 одиниці); проспект Гагаріна, 244; вул. Героїв Праці, 49; проспект Науки, 43 (2 одиниці); проспект Ювілейний, 85.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися