Мешканець Харківщини став найманцем ПВК «Вагнера»: йому повідомлено про підозру

Чоловіка звинувачують заочно.

Житель смт Васищеве Харківського району у 2014 році вступив до так званої ротно-тактичної групи "Карпати". Ця група входить до складу приватної військової компанії "Вагнер", найманці якої проводять диверсії у тилу української армії. Пізніше 39-річний уродженець Харківщини став стрільцем у Краснодарському краї РФ, де базується вказана РТГ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Вагнеровець воював на боці рашистів на тимчасово окупованих територіях на Донеччині, а з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну перебазувався на харківський напрямок.

2015 року за "віддану" роботу окупантам донецька псевдовлада нагородила зрадника нагрудним знаком "Георгіївський хрест Донецької Народної Республіки".

У харківського стрільця є сторінка у соціальній мережі Вконтакті, забороненої на території України з 2015 року, якою користується й досі. Серед друзів — бойовики так званих ДНР, ЛНР та вагнерівці.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру найманця ПВК "Вагнер" за фактом участі у діяльності незаконного збройного формування (ч. 2 ст. 260 КК України).

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУ НП у Харківській області з оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань у Харківській області ДСР НПУ.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

В Ізюмі затримано чоловіка, який убив сина за часів окупації . "Народна міліція" затримувала його, а згодом відпустила. У ході сварки 50-річний чоловік завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому. Чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію відділу комунікації поліції Харківської області.

Поліцейські ізюмського районного управління поліції встановили, що злочин було скоєно під час окупації міста Ізюм. 14 травня близько 20:00 між 50-річним місцевим мешканцем та його сином виникла сварка. Зловмисник схопив зі столу ножа і завдав чоловікові кілька смертельних ударів. 30-річний постраждалий помер на місці.

Так звана "народна міліція Ізюма" затримала зловмисника, але за кілька днів його відпустила.

Слідчими порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 7 до 15 років.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися