Прокуратура показала наслідки вечірніх «прильотів» по Харкову

На місці обстрілів утворилися великі вирви.

Ракетний удар окупантів по Харкову стався вчора ввечері. За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на Харківську обласну прокуратуру.

За даними слідства, 13 жовтня близько 21 години російські військові завдали ракетний удар по Холодногірському району м. Харкова. Зафіксовано влучання в дорожне покриття. Внаслідок цього утворились дві воронки: глибиною 2,5 та 3,5 метри.

Потерпілих та постраждалих немає. Будь-які військові об‘єкти на вказаній території відсутні.

За попередніми даними, російські військові випустили дві ракети типу С-300 з Бєлгородської області РФ.

WIB6qkKIr7rGrLMFpp_MZNeDo.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Увечері 13 жовтнямісцеві мешканці почули вибухи. Перший прогримів близько 20:47, другий – приблизно за дві хвилини – о 20:49. Тільки після цього у Харкові та області було оголошено повітряну тривогу. Користувачі в телеграм-каналах почали повідомляти про перебої зі світлом. Близько 21:00 в області також було чути вибухи.

О 21:05 на подію оперативно відреагував міський голова Харкова Ігор Терехов і повідомив, що мінімум два прильоти припали до Харкова. "У деяких районах проблеми з електропостачанням", - написав мер.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов також закликав усіх перебувати в укриттях через обстріл обласного центру. Трохи пізніше глава області повідомив, що окупанти завдали ракетних ударів по Харкову та області.

За ранковою інформацією Генерального штабу ЗСУ, на Слобожанському напрямку російські окупанти завдавали ударів з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Стрілеча, Огірцеве, Стариця, Гатище, Дворічна та Гряниківка.

Як повідомили в Офісі Генерального прокурора, 13 жовтня внаслідок обстрілу ворогом с. Сінькове Куп'янського району Харківської області отримав поранення 16-річний хлопець. Також стало відомо, що 6 жовтня внаслідок обстрілу окупантами с. Хатнє Куп'янського району Харківської області отримав поранення 15-річний хлопець.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися