У Харкові швидко ліквідували наслідки обстрілів росіянами

Ще вчора було відновлено електропостачання та опалення у лікарнях.

У Харкові ранковий обстріл 17 жовтня спричинив перебої з електропостачанням. Внаслідок цього не працював метрополітен, міський електротранспорт, також без світла були оселі жителів міста та адміністративні будівлі. Через декілька годин відновлювальних робіт інфраструктура міста почала працювати в звичному режимі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію міського голови Ігоря Терехова.

17 жовтня в ефірі національного телемарафону мер Харкова розповів, що через обстріли лікувальним закладам та об’єктам критичної інфраструктури прийшлося перейти на дизель-генератори.

 "Вранці через обстріл енергетичної системи були перебої з електропостачанням. Так тривало протягом трьох-чотирьох годин, після чого ми разом з енергетиками запустили електроенергію і почали подавати світло до метрополітену, і він почав працювати стабільно, пішли трамваї та тролейбуси, і, відповідно, зараз світло є практично в усіх будинках міста Харкова", - повідомив мер міста.

Ігор Терехов зазначив, що КП "Харківські теплові мережі" відновило опалення у лікарнях. За словами міського голови, від того, наскільки російський агресор цинічно руйнуватиме інфраструктуру, залежить, як проходитиме опалювальний сезон.

Також міський голова повідомив, що житловий фонд почнуть опалювати, як тільки цього вимагатимуть погодні умови. Поки що температура повітря дозволяє економити енергоресурси.

Ігор Терехов подякував харків'янам за те, що знизили споживання електроенергії. Також мер повідомив, що в місті з першого дня війни не працює вуличне освітлення, підсвічування будівель, не освітлюються під'їзди будинків.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Протягом минулої доби, станом наранок 17 жовтня, ворожі війська обстріляли кілька районів Харківської області. Атака велася з мінометів, а також реактивної та ствольної артилерії. Під ударом опинилися населені пункти, розташовані вздовж лінії зіткнення та кордону з Росією. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію очільника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

Зокрема, ворожі війська обстріляли м. Вовчанськ Чугуївського району, села Вовчанської громади. Також було атаковано смт Дворічне Куп'янського району, смт Козача Лопань Харківського району та інші. У результаті обстрілів російськими військами в нежитлових будівлях виникли пожежі.

В обласному Центрі екстреної медичної допомоги повідомили, що в Харківському районі внаслідок обстрілу Лук’янців минулої доби загинула 45-річна жінка. У смт Солоницівка 47-річну жінку госпіталізували з пораненнями. У Куп'янському районі госпіталізували 69-річного чоловіка.  До лікарів в Ізюмському районі з раніше отриманими пораненнями звернулося 2 людей – 54-річний чоловік та його 16-річний син.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися