У Польщі проведуть благодійний хокейний турнір, щоб купити авто для рятувальників Харкова

Кошти планують направити на закупівлю авто, гуманітарної допомоги та на потреби ЗСУ.

Міжнародний благодійний хокейний турнір "Hockey Bayraktar" відбудеться 10-13 листопада на стадіоні "Tor-Tor" у місті Торунь (Польща). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради.

За словами президента ХК "Вітязь" Романа Мікутіна, планується зібрати кошти у розмірі 5 млн $ на закупівлю 20 пожежних автомобілів та 15 автомобілів швидкої допомоги для надання гуманітарної допомоги мешканцям Харкова та деокупованих районів Харківської області, а також на підтримку Збройних сил України.

Кожен бажаючий зможе зробити свій внесок на рахунок партнера – Foundation Wellcome EU (злотий PL, PayPal, Swift) або хокейного клубу (гривня) перейшовши за посиланням або зробивши внесок за реквізитами.

Також усі охочі зможуть взяти участь у благодійному аукціоні.

Усі кошти, отримані від цих заходів, будуть спрямовані на вище зазначені цілі.

Повідомляється, що захід вже підтримав чеський хокеїст, дворазовий володар Кубка Стенлі та олімпійський чемпіон Домінік Гашек, а також українські та польські блогери з охопленням аудиторії понад 5 млн. осіб.

Хокейний турнір пройде під патронатом Харківського міського голови.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Через те, що місто Харків знаходиться під постійними обстрілами збоку Росії, "прильоти" спричиняють пожежі у житлових масивах та на об’єктах інфраструктури, рятувальники вимушені справлятися з понаднормовим навантаженням і часто не маючи вдосталь обладнання, необхідного для порятунку життів.

Міжнародними організаціями було закуплено протипожежне та інше обладнання, загальна вартість якого складає понад 7 млн грн (187 538 дол. США). Його вже передали для потреб аварійно-рятувального загону спеціального призначення ДСНС у Харківській області.

Поставка включає гідравлічні інструменти, розтискувачі, що використовуватимуться для розбирання завалів та порятунку людей із пошкоджених будівель, напірні пожежні рукава та інше обладнання.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися