Рятувальникам Харкова передали нове обладнання для порятунку життів

Загальна вартість допомоги складає понад 7 млн. гривень.

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні разом із Європейським Союзом передали спеціалізоване обладнання для рятувальників Харкова. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС України в Харківській області.

Через те, що місто Харків знаходиться під постійними обстрілами збоку Росії, "прильоти" спричиняють пожежі у житлових масивах та на об’єктах інфраструктури, рятувальники вимушені справлятися з понаднормовим навантаженням і часто не маючи вдосталь обладнання, необхідного для порятунку життів.

Міжнародними організаціями було закуплено протипожежне та інше обладнання, загальна вартість якого складає понад 7 млн грн (187 538 дол. США). Його вже передали для потреб аварійно-рятувального загону спеціального призначення ДСНС у Харківській області.

Поставка включає гідравлічні інструменти, розтискувачі, що використовуватимуться для розбирання завалів та порятунку людей із пошкоджених будівель, напірні пожежні рукава та інше обладнання.

Представники ПРООН в Україні та Представництва Євросоюзу в Україні зазначили, що докладаються максимальні зусилля, аби держава могла швидше реагувати на викликані війною загрози.

Рятувальники Харкова подякували ПРООН та європейським партнерам за вагому та своєчасну технічну підтримку, надану у вигляді сучасного рятувального обладнання.

67wzB9MUSPxOauOQBl3QyKOwU.jpg

8oEZlif2OfzV6RivrnyUCC83C.jpg

cYr1_QjBd3WKMLh5w2t2wIGk9.jpg

F-_B0LpEOEkZMHMgYuoYHZc9x.jpg

T0DgjTZvaDI3pOUXdJhduoFUs.jpg

gI0xTt2qrhoB-WHR1EUPkAZ57.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

В Харкові до 1 листопада перевірять усі підвальні приміщення. Мають скласти акт, чи придатне воно як укриття.

У Харкові спеціальна комісія має перевірити усі підвальні приміщення на відповідність їх як найпростіших укриттів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на розпорядження міського голови Харкова Ігоря Терехова.

Згідно документу, має бути приведений облік таких підвальних приміщень, і стосовно кожного приміщення, будівлі чи споруди – складено акт, чи придатне воно до використання у якості найпростішого укриття. До комісії, що обстежуватиме підвали входять представники Департаменту житлово-комунального господарства Харківської міськоїради, Департаменту по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту Харківської міської ради, КП "Жилкомсервіс", а також будуть залучені фахівці територіальних органів ДСНС України.

Об’єкти мають бути обстежені до 1 листопада, після чого буде складено облік усіх об’єктів, що придатні до використання як укриття для населення міських районів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися