У центрі Харкова прокуратура арештувала нерухомість майже за 7,5 мільйонів гривень

Засновниця підприємства – громадянка РФ.

Накладено арешт на нерухоме майно одного з приватних підприємств у Київському районі Харкова. Засновниця ПП – громадянка Росії, що проживає в Краснодарському краю. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Площа нерухомого майна складає 274,2 кв.м. – це нежитлові приміщення, які було оцінено майже в 7,5 млн. грн.

За процесуального керівництва окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, існує значний ризик вчинення дій службовими особами вищевказаного суб'єкта господарської діяльності на шкоду України, є необхідною заборона здійснення будь-яких реєстраційних дій щодо майна підприємства.

Наразі вживаються заходи щодо передачі вказаного майна в АРМА.

Досудове розслідування проводять слідчі ХРУП №1 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На Харківщині підприємці незаконно видобували пісок і нанесли державі збитки в 1 млрд гривень. Знищені цінні землі навчального закладу.

Директори підприємств організували незаконний видобуток піску та протягом кількох років вибирали корисні копалини, чим завдали збитки державі у розмірі майже 1 млрд гривень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Наразі Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до Полтавського районного суду Полтавської області обвинувальний акт щодо трьох директорів підприємств за фактом порушення встановлених правил охорони та використання надр, що створило небезпеку для життя, здоров’я людей та довкілля, вчиненого організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 240, ч. 2 ст. 240 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор товариства з обмеженою відповідальністю, що спеціалізується на видобуванні корисних копалин, залучив двох підприємців до незаконного видобутку піску. Члени організованої групи отримали в оренду земельну ділянку площею близько 2,5 га та дозвіл на видобуток корисних копалин.

Протягом декількох років поспіль під виглядом законної діяльності обвинувачені видобували пісок на іншій земельній ділянці площею понад 18 га.

Незаконні дії відбувалися на території Роганської об’єднаної територіальної громади — на землях Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва та частково на землях запасу сільськогосподарського призначення. Внаслідок цього особливо цінні землі навчального закладу, які пристосовані для наукових цілей, фактично знищені.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися