Металеву переправу, передану Чехією, встановлюють біля Балаклії

На Харківщині продовжують відновлювати транспортне сполучення.

Російські війська під час окупації та постійними обстрілами знищили майже всі мости та переправи на територіях Харківської області. Тепер, щоб відновити сполучення деокупованих населених пунктів із обласним центром, монтують тимчасові конструкції, надані Україні Європою. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

Так, у Харківській області почали монтувати один із металевих мостів, які передала Адміністрація державних матеріальних резервів Чеської Республіки.

Міст завдовжки 36 метрів буде встановлений поблизу Балаклії. Така переправа допоможе з'єднати звільнене від окупантів місто з Харковом автошляхом Р-78.

"Відкрити рух мостом плануємо вже в листопаді. Рух на ньому буде реверсний, проте навіть така переправа значно спростить транспортний зв'язок зі звільненим містом ", - зазначив міністр.

Також продовжуються роботи з розчищення на автошляхах Харківщини. Після того, як частину Харківської області було звільнено від російських загарбників, лише за вересень було прибрано 414,4 км автомобільних доріг державного значення та 24,2 км комунальних доріг у Балаклії, Ізюмі та Куп'янську.

Працювати дорожникам та вибухотехнікам ДСНС доводиться під постійними обстрілами, проте роботи ведуться практично цілодобово.

"Разом із військовими нам вдалося влаштувати 7 тимчасових переправ, ще на 6 тривають роботи і вони запрацюють найближчим часом. З вересня в області працює близько 300 дорожніх робітників на основних транспортних коридорах Харківщини. Слідом за саперами вони розбирають завали, розчищають дороги, вивозять спалену військову техніку, ремонтують покриття”, – повідомив Олександр Кубраков.

MzDDMpl1p0QR_8mH1G_xtGJDJ.jpg

ugAzhKWS7Twpxah151lT5DrLm.jpg




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися