Хотіла нав’язувати російську пропаганду дітям Харківщини: у Боровій виявили зрадницю

Освітянка під час окупації запроваджувала навчальний процес у школі за програмою РФ.

У Боровій Харківської області, яка деякий час була під окупацією російських військових, виявили колишню головну спеціалістку з питань освіти відділу з питань гуманітарної політики Борівської селищної ради, яка пішла на співпрацю з загарбниками. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Так,  встановлено, що жінка під час окупації смт Борова Ізюмського району добровільно погодилася співпрацювати з ворогом.

У червні зрадниця під час проведення наради у районному будинку культури, за участю працівників освіти, проголосила про призначення себе на посаду т.зв. "начальника отдела образования" в окупаційній адміністрації. Після чого повідомила колегам про те, що навчальний процес буде відбуватися відтепер за програмою РФ.

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області службовиці заочно повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Двом жителям Харківщини повідомили про підозру в колабораційній діяльності. Вони добровільно погодилися працювати у незаконному правоохоронному органі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Зловмисники “працювали” на території с. Стрілеча Харківського району. Слідство встановило, що 40-річний мешканець с. Липці співпрацював з окупантами та став тимчасово виконуючим обов’язки дільничного інспектора поліції. Він влаштувався на посаду “т.в.о дільничного інспектора” у незаконному “органе милиции с. Казачья Лопань”.

Обіймав посаду з червня по вересень 2022 року. Інший зловмисник, 25-річний чоловік з села Стрілеча, добровільно працював у псевдоправоохоронному органі на аналогічній посаді – “т.в.о дільничного інспектора”.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися