Під окупацією залишається менше ніж 2% території Харківщини

У Харківській області створили ешелоновану оборону

Збройні Сили України продовжують звільняти території Харківської області від загарбників. Також виконуються необхідні дії, щоб у ворога більше не було можливості для повторного вторгнення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова. 

Голова Харківської ОВА розповів, що спільними зусиллями влади та військових була проведена велика робота зі створення ешелонованої оборони області. Облаштували та укріпили три лінії оборони, при цьому роботи з укріплення та зміцнення оборони триває.

На Харківщині продовжуються наступальні дії Збройних Сил України. Олег Синєгубов розповів, що за останні 6 днів українські військові звільнили 19 населених пунктів. За період з вересня ЗСУ деокупували 544 населені пункти області. Під тимчасовою окупацією росіян залишається тільки 1,8% території області – це 32 населені пункти.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що одне з пріоритетних завдань після звільнення Харківщини від окупантів - це відновлення транспортного сполучення на деокупованих територіях.

У Міністерстві інфраструктури України зазначили, що найскладнішою перепоною у цьому процесі є знищені мости та шляхопроводи. З облаштуванням тимчасових переправ Україні допомагають європейські партнери. У Харківській області монтують один із металевих мостів. Конструкцію передала Адміністрація державних матеріальних резервів Чеської Республіки. 36-метрову переправу облаштують біля Балаклії. Тимчасовий міст допоможе з’єднати звільнене місто із Харковом автошляхом Р-78.



Джерело: https://t.me/synegubov
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися