Росіяни продовжують спроби наступати на півночі Харківщини – ISW

Окупанти продовжують завдавати ударів по вже звільненій території Харківської області.

19 жовтня російські війська продовжували обстріли, щоб повернути втрачені території на північному сході Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на аналіз Інституту вивчення війни.

Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили атаки російських військ на північ від Куп'янська в районі Дворічної (17 км на північний схід від Куп'янська) у Харківській області. За інформацією ISW, "заступник міністра внутрішніх справ" так званої Луганської Народної Республіки (ЛНР) Віталій Кисельов підтвердив твердження про те, що російські війська захопили Горобівку (17 км на північний схід від Куп'янська) 18 жовтня. У Генштабі такої інформації не оприлюднюють, крім того, повідомляють, що наші військові відбили усі спроби атакувати область.

В Інституті також повідомляють, що згідно з заявою Міністерства оборони РФ, російські війська завдали ударів по українським контрольно-пропускним пунктам та скупченням живої сили та техніки на всій території Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" інформували, що начальник ХОВА Олег Синегубов повідомив, що з 19 на 20 жовтня рашисти також завдали ракетних ударів по мирному населенню у Чугуївському, Харківському та Куп'янському районах.

Нагадаємо, що вчора близько 16:00 із російської артилерії обстріляли Вовчанськ, зруйновано будівлю магазину. Також з артилерії рашисти били по районах населених пунктів: Гоптівка, Гряниківка, Колодязне, Червоне, Огурцове, Стрілеча, Берестове, Кислівка та Первомайське.

Як повідомили в обласному Центрі екстреної медичної допомоги, протягом доби було поранено 78-річного мешканця Ізюмського району, зараз його госпіталізовано.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися