На Харківщині проживає 413 тисяч внутрішньо переміщених осіб

Ворог продовжує обстрілювати Харківську область

З деокупованих населених пунктів виїхали майже 23 тисячі людей, з них понад 2 тисячі - це діти. Громадянам, які виїжджають з цих територій надається тимчасове житло, гуманітарна та інша допомога. У Харківській області проживає 413 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Керівник Харківської ОВА наголосив, що евакуаційні заходи у Харківській області тривають. З деокупованих територій щодня виїжджає від 100 до 1000 осіб.

Причини виїзду зводяться до безпеки - люди залишають домівки, які мають значні пошкодження і наразі не придатні до проживання. У будинках пошкоджені системи тепло- та енергопостачання. До того ж люди виїжджають з територій, які залишається під ворожими обстрілами - майже всі прикордонні населені пункти. 

“Ми щодня фіксуємо такі обстріли й, на жаль, фіксуємо жертви серед цивільного населення", - сказав Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Збройні Сили України продовжують звільняти території Харківської області від загарбників. Також виконуються необхідні дії, щоб у ворога більше не було можливості для повторного вторгнення. 

Голова Харківської ОВА розповів, що спільними зусиллями влади та військових була проведена велика робота зі створення ешелонованої оборони області. Облаштували та укріпили три лінії оборони, при цьому роботи з укріплення та зміцнення оборони триває. На Харківщині продовжуються наступальні дії Збройних Сил України. Олег Синєгубов розповів, що за останні 6 днів українські військові звільнили 19 населених пунктів. За період з вересня ЗСУ деокупували 544 населені пункти області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися