На Харківщині від російської агресії загинуло майже 1500 цивільних осіб

Слідчі на Харківщині розслідують близько 800 кримінальних проваджень щодо держзради, колабораційної діяльності, пособництві РФ

На Харківщині загинуло близько 1500 цивільних осіб, з них 76 - це діти. Такі дані навів керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, повідомляють "Коментарі. Харків".

Поранення внаслідок ворожих дій отримали близько 2500 осіб, з них 192 дитини. 

Керівник обласної прокуратури повідомив, що правоохоронці Харківської області близько 6900 справ за фактом порушення законів та звичаїв війни. Суб'єктами цих злочинів є військові Російської Федерації та незаконні формування військових “ДНР” та “ЛНР”. За результатами досудового розслідування прокурори повідомили про підозру вже 15 військовослужбовцям РФ, з них про сім підозр повідомили заочно.

Олександр Фільчаков розповів, що слідчі розслідують близько 800 кримінальних проваджень за такими фактами, як державна зрада, колабораційна діяльність та пособництво державі-агресору. Про підозру повідомили 245 особам. До суду вже направили 52 обвинувальні акти у цих кримінальних провадженнях.

Також правоохоронці фіксують інші злочини РФ - вивезення військами РФ зерна та техніки, знищення зернових терміналів, елеваторів та посівів зернових в Україні. “Наразі здійснюється досудове розслідування у 17 кримінальних провадженнях зазначеної категорії”, - повідомив керівник обласної прокуратури.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що 19 жовтня російські війська продовжували обстріли, щоб повернути втрачені території на північному сході Харківської області. Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили атаки російських військ на північ від Куп'янська в районі Дворічної (17 км на північний схід від Куп'янська) у Харківській області. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися