Подробиці розслідування розстрілу автоколони на Харківщині

Трагедія сталася на наприкінці вересня, коли військові РФ розстріляли автоколону з цивільними особами

Слідчі встановили, що в автомобільній колоні рухалося 48 цивільних осіб, з них 26 людей загинули. Про це розповів керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, повідомляють "Коментарі. Харків".

Фіксувати вказаний воєнний злочин правоохоронцям допомагали експерти Національної жандармерії Франції. 

Наразі прокурори та слідчі призначили 27 судово-медичних та 8 судових молекулярно-генетичних експертиз. 

За допомогою французьких колег оглянули два автомобілі, на кузовах яких виявлено частини фугасних снарядів 30 мм та 45 мм. Ними стріляють з гармат БМП-2, БРМ-ЗК “Рись”, які знаходяться на озброєнні армії РФ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у понеділок, 17 жовтня, у Харківській області виявили 26-у жертву розстрілу російськими військовими автомобільної колони. Прокурори, проаналізувавши свідчення очевидців та врахувавши шляхи можливого відходу поранених, знайшли тіло 19-річного юнака. За попередньою інформацією, у результаті обстрілу колони юнак отримав поранення, він пройшов близько 1,5 км та помер у посадці. 

А 12 жовтня прокурорами Харківської обласної прокуратури спільно зі слідчими СБУ та поліції проведено додатковий огляд колони автівок, яку розстріляли російські військові наприкінці вересня поблизу села Курилівка Куп’янського району. Під час додаткового огляду правоохоронці виявили 25-у жертву звірського російського терору — 75-річну жінку. За попередніми даними, після розстрілу автомобільної колони вона проповзла близько 200 метрів у напрямку смт Куп‘янськ-Вузловий та померла у посадці.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися