Кількість жертв розстріляної росіянами колони на Харківщині збільшилася до 25 людей (ВІДЕО/ФОТО)

Правоохоронці знайшли жінку, яка відповзла від місця трагедії та померла.

12 жовтня прокурорами Харківської обласної прокуратури спільно зі слідчими СБУ та поліції проведено додатковий огляд колони автівок, яку розстріляли російські військові наприкінці вересня поблизу села Курилівка Куп’янського району. Тоді було відомо, що загинуло 24 людини, серед яких вагітна жінка та 13 дітей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Під час додаткового огляду правоохоронці виявили 25 жертву звірського російського терору — 75-річну жінку. За попередніми даними, після розстрілу автомобільної колони вона проповзла близько 200 метрів у напрямку смт Куп‘янськ-Вузловий та померла у посадці. Тіло загиблої направлено для проведення судово-медичної експертизи.

Робота прокурорів та слідчих ускладнена постійними обстрілами з боку російської армії у вказаному районі.

Правоохоронці вилучили фрагменти тіл загиблих, які у подальшому через ДНК-експертизи будуть ідентифіковані, що може призвести до збільшення жертв трагедії. Наразі вживаються заходи щодо вилучення автомобілів для подальшого проведення відповідних комплексних судово-криміналістичних експертиз.

Крім того, правоохоронці знайшли ймовірне місце-засідку, звідки російські військові обстріляли колону, та документи російських солдат і фрагменти їх форми.

Слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).


sfFhz45nHrvCkzLxHbJQqgAKy.jpg

VF-qoa-0p6brVtwCTdryMAkaZ.jpg

6gyVDnJeHrtcXpcSL0AcftDWh.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Перевізника, який організував виїзд людей із окупованогоКуп'янська колоною, було знайдено вбитим. Колону також розстріляли росіяни. Є припущення, що над перевізником самосуд влаштували родичі загиблих. Таку версію озвучив у прямому ефірі телемарафону "Єдині новини" начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Наразі, за дуже попередньою інформацією правоохоронних органів, це вивезення було організоване місцевим перевізником за великі кошти. Одне місце, за нашими даними, обійшлося у шість тисяч гривень. Цю колону розстріляли, попередньо, з кулемета, встановленого на БТР, і після того, щоб приховати сліди злочину, росіяни підпалили транспорт", - сказав голова ОВА.

За словами голови області, перевізника було вбито наступного дня. Він озвучив версію, що або над чоловіком вчинили самосуд родичі загиблих, або його вбили самі російські військові. Оскільки частина Куп'янська на той час була ще окупована.

"Істини поки що немає. Встановлюватимемо і чекатимемо рішення правоохоронних органів", – сказав Олег Синєгубов. Він також підкреслив, що експертизою будуть встановлені остаточні причини смертей, а також ідентифіковані особи жертв, оскільки тіла сильно пошкоджені.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися