Десять поліцейських Харківщини втекли, кинувши свою російську форму та зброю

ДБР повідомило про підозру колишнім правоохоронцям-зрадникам.

Поліцейські під час окупації Вовчанська перейшли на бік окупанта, та стали виконувати накази злочинної влади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Державного бюро розслідувань.

Так, встановлено, що тоді, коли російські війська захопили частину Харківщини, в тому числі і Вовчанськ, не всі правоохоронці відмовилися працювати на злочинців. Десять поліцейських пішли на службу, співпрацюючи з окупантами.

Колаборанти почали працювати в новостворених незаконних правоохоронних органів рашистів, здійснювали чергування на блок-постах, проводили обшуки у своїх колишніх колег та їхніх родичів. Зафіксовані факти "віджиму" речей у місцевих мешканців, тощо.

Псевдоправоохоронці безкарно вели свою діяльність до того моменту, поки ЗСУ не провели успішний контрнаступ та звільнили майже всю Харківщину від загарбників. Поплічники росіян втекли разом з ворожими військами, полишивши речі та документи, які були надані їм для виконання злочинних завдань.

Нагадаємо, 8 жовтня працівники ДБР провели 16 санкціонованих судом обшуків за місцем проживання правоохоронців, де вилучено формений одяг поліції рф; символіку окупаційних військ рф; георгіївські стрічки; пропагандистські газети; комп’ютерну техніку; флеш-накопичувачі, а також зброю, у тому числі незаконно вилучену у місцевого населення.

Правоохоронцям складено повідомлення про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

У разі доведення винуватості зрадникам загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

picture

picture



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися