На Харківщині ексгумовано тіло 10-річної дівчинки, яка загинула на другий день повномасштабної війни

Дитину намагалися врятувати, але вона померла від обстрілу дорогою до лікарні.

21 жовтня прокурори Харківської області, слідчі поліції та криміналісти ексгумували тіло 10-річної дитини. Дівчинку було вбито російськими військовими. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

25 лютого, у другий день повномасштабного вторгнення Росії в Україну, збройні сили Російської Федерації обстріляли село Новий Бурлук Чугуївського району, було поранено мирних жителів – жінку 58 років та її 10-річну онуку. Дитина була поранена у грудну клітку.

Бабуся з дідусем намагалися врятувати життя онуки та на машині повезли дитину до лікарні у м. Чугуїв. Однак російські вбивці не дали цього зробити – дорогою до лікарні автомобіль потрапив під повторний обстріл ЗС РФ. Дівчинку поранили в голову, вона загинула.

Наступного дня дитину поховали прямо на території будинку, після чого перепоховали на цвинтарі у с. Новий Бурлук.

За цим фактом порушено відповідне кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 КК України.

Тіло дівчинки спрямоване на проведення судово-медичної експертизи.

"Вбивство окупантами цієї дитини та всіх інших українських діток – доказ того, що Росія свідомо намагається позбавити українців майбутнього. Прокурори роблять все можливе, щоб цинічні вбивці, винні у злочинах проти людяності та порушення законів та звичаїв війни обов'язково понесли невідворотне покарання " у повідомленні.

0ewMYrY2H5K52GqwFbvwZXpJw.jpg

zNAit96Lz6PWUBE_AmxfK0Ntm.jpg

k-DPg2hmyJwXntDkja3_epaNM.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Бійці ДСНС загинули внаслідок вибуху ворожої міни.

19 жовтня на Ізюмщині загинули двоє рятувальників ДСНС, ще четверо отримали поранення. Трагедія сталася внаслідок вибуху міни, на яку наїхав автомобіль рятувальників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію ГУ ДСНС України в Харківській області.

У главку області повідомили, що загиблі – двоє піротехніків Луганського гарнізону – Олексій Єманов та Сергій Троценко. Вони загинули внаслідок вибуху протитанкової міни, здетонованої під колесами автомобіля, в якому їхали. Також тяжко травмувалися ще четверо піротехніків, зараз лікарі роблять все можливе, щоб урятувати хлопців.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися