Благодійники передали медзакладам Харківщини 300 спеціальних хірургічних наборів

Такі набори необхідні при масивній крововтраті у пацієнта.

Апарати для аутогемотрансфузіі Гемаф‘юз використовуватимуть в хірургії та відділеннях реанімації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Американські партнери SISU Global Health та ForWellBeing передали це обладнання благодійникам з "Українського Благодійного фонду "Синергія життя". Апарати є автономними та не потребують електроживлення, що дуже зручно при використанні в польових умовах.

Харківським лікарям розповіли, як саме працює даний хірургічний пристрій. Як повідомив в.о. генерального директора одного з медзакладів Харкова Костянтин, таке обладнання є дуже ефективним.

"Є така процедура – реінфузія, тобто повернення крові до судинного русла. Вона проводиться в тих випадках, коли у хворого є масивна крововтрата в порожнині людського організму, наприклад, травма печінки чи селезінки. Треба зібрати докупи цей шприц - операційна сестра поміщує в рану цей наконечник, який стерильний та відбирає кров з рани в певні ємності. Після цього кров повертається назад до судинного русла організму людини. Маніпуляція дуже проста, але ефективна. Це знахідка – особливо там де немає ніяких інших приладів більш дорогих й більш спеціалізованих", - пояснює принцип дії обладнання Констянтин.

Співдиректор БФ Юрій Набок розповів, що благодійна організація заснована з початку повномасштабної війни. Основним напрямком Фонду є допомога дітям. Зараз медики при підтримці благодійної організації працюють на щойно звільнених територіях.

Медична експедиція з лікарями - кардіологами, педіатрами, психологами, терапевтами - працює на звільнених територіях Харківщини та надає безкоштовну медичну допомогу населенню.

picture

picture

picture

picture

picture

picture

picture



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися