За добу на Харківщині перевірили 56 осіб на причетність до ДРГ

Поліція Харківської області продовжує виявляти ДРГ та пропагандистів

Поліція на Харківщині за минулу добу відреагувала на 1286 повідомлень про правопорушення та події, про які повідомили жителі області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

За добу правоохоронці зафіксували 21 факт пошкодження внаслідок обстрілів та пожеж будинків та інших споруд. Поліція разом з військовими перевірили на блокпостах понад 1021 транспортний засіб.

Також за добу до територіальних підрозділів доставили 56 осіб для перевірки на причетність до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності. 

А тим часом піротехніки продовжують обстежувати та розміновувати деокуповані населені пункти Харківської області. З початку деокупаційних заходів спеціалісти обстежили територію загальною площею близько 1 614 га. Вилучили 24 141 вибухонебезпечний предмет, знищили – 2 556.

Представники Нацполіції також реєструють воєнні злочини у звільнених населених пунктах. З початку деокупаційних заходів зареєстрували 1916 воєнних злочинів, з яких найбільше за ст. 438 КК України – 1687, за ст. 111-1 КК України – 194 та інші.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на звільнених територіях Харківщині міжнародний благодійний фонд допомагатиме з розмінуванням. Мінреінтеграції звернулося за допомогою до The HALO Trust. Міжнародники розпочнуть зачистку та розмінування деокупованих територій вже з початку листопада. До процесу залучать 4 групи нетехнічного обстеження.

Також міжнародний фонд The HALO Trust попередньо передав до Балаклійської й Ізюмської громад понад 10 тисяч інформаційних роздаткових матеріалів для наслення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися