У розмінуванні Харківщини допоможуть міжнародні партнери

До процесу розмінування Харківської області залучать 4 групи нетехнічного обстеження

Міжнародний благодійний фонд надасть допомогу у розмінуванні звільнених територій Харківщини. Мінреінтеграції звернулося за допомогою до The HALO Trust. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У відомстві розповіли, що кілька днів тому представники фонду оглянули деокуповані території Харківщини, а саме Балаклійську та Чугуївську громади, та зафіксували обсяги робіт.

Міжнародники розпочнуть зачистку та розмінування деокупованих територій вже з початку листопада. До процесу залучать 4 групи нетехнічного обстеження.

Також міжнародний фонд The HALO Trust попередньо передав до Балаклійської й Ізюмської громад понад 10 тисяч інформаційних роздаткових матеріалів, щоб інформувати населення про правила безпечної поведінки при виявленні мінної загрози.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області мінна небезпека залишається дуже високою. Майже щодня повідомляють про підриви на мінах цивільного населення та ремонтних бригад. У Чугуївському районі автомобіль наїхав на міну, внаслідок чого 65-річний водій отримав важкі поранення. В Ізюмському районі загинули двоє працівників 28 та 21 рокупідірвавшись на міні під час виконання дорожніх робіт.

Піротехніки ДСНС щодня розміновують до півтори тисячі боєприпасів на звільнених від окупантів територіях Харківщини. Ворожі російські війська використовували сучасні міни ПОМ-3. Встановлені також "розтяжки" та заборонені "міни-метелики". Над розмінуванням Харківської області щодня працює зведений загін ДСНС, понад 200 людей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися