На Харківщині рашисти захоронили українських військових – правоохоронці виявили поховання

Відомо, що українські воїни загинули у квітні під час відступу.

Під час окупації Харківщини російські загарбники поховали тіла загиблих українських воїнів на території області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимира Тимошко.

Вже учора поліцейські спільно з прокурорами області почали працювати на місці масового поховання українських військових.

"За свідченнями місцевих мешканців, рашисти збирали тіла у дві вантажівки. На кладовищі скинули в яму. Насипом. Як дрова. Не зробили жодної позначки про поховання", – зазначив Володимир Тимошко.

Селяни самостійно на Паску поставили хрести і доглядали за могилою, як могли.

26 жовтня через зливу поліція змогла вилучити лише три тіла. Загалом там знаходиться близько 17 військовослужбовців. Слідчі дії триватимуть кілька днів.

Поліцейські мають ідентифікувати тіла та встановити обставини смерті кожного, щоб потім була можливість заховати українських героїв гідно.

nTvkCmDdQQK0-UNODEXwM8CJP.jpg

R0WCRgTJvNW2GUIWoF96oOrDh.jpg

xGtRdP4hgsiFcwV67EtgAo2f4.jpg

WIvr4tWce22ANWrhAnJnMoRtA.jpg

bSUMWcGWMG4i7biJjUjUarnLD.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На Харківщині прощаються з загиблими воїнами зі Слобожанського та Люботина. Воїни загинули під час бойових завдань на Харківщині.

Іван Оклей зі Слобожанського та Андрій Коростиль з Люботина загинули 22 жовтня, захищаючи суверенітет та кордони нашої держави. Харківщина прощається з полеглими героями. У Слобожанській селищній раді повідомили, що  стрілець I стрілецького відділення 1 стрілецького взводу 3 стрілецької роти військової частини А7407 солдата Оклей Іван Вікторович загинув на Харківщині під Ізюмом 22 жовтня.

Також  22 жовтня між населеними пунктами Кругляківка та Берестове Куп’янського району при захисті Батьківщини, під час виконання бойових завдань, від отриманих поранень загинув старший солдат Андрій Михайлович Коростиль, 1970 року народження. Герой був старшим механіком-водієм зенітного ракетного взводу зенітної ракетної батареї зенітного ракетно-артилерійського дивізіону;  на військову службу його призвали на другий день війни, 25 лютого.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися