На Харківщині затримали цілого «заступника міністра з промисловості» окупантів

Колишній працівник митниці пішов працювати на окупантів та отримав посаду в «міністерстві».

Рашисти не забрали колаборанта із собою, під час контрнаступу українських військових, тому, після звільнення міста Куп’янська так званий "заступник міністра" затриманий правоохоронцями та опиниться на лаві підсудних. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Так, встановлено, що головний державний інспектор Харківської митниці, перебуваючи у м. Куп’янськ, почав активно співпрацювати з "новою" владою. За пропозицією окупантів чоловік обійняв посаду "заступника міністра з промисловості" так званої "військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області".

Протягом усього часу виконання своїх "повноважень" колаборант модерував процес формування нової митниці на окупованій території. Він підбирав кадри для нової митниці, яка мала бути розташована між окупованою Харківською областю та так званими "ЛНР" і "ДНР". Крім того, "посадовець" навіть організовував процес проходження навчання у м. Краснодар для того, щоб майбутні працівники ґрунтовно розбирались у російському законодавстві.

Але на модераторстві окупаційної  митниці підозрюваний не зупинився. Намагаючись догодити кремлівським ляльководам, він навіть організовував роботу з прийому документів для отримання виплат РФ місцевим населенням, створюючи вигляд "турботи" від країни-агресорки.

Крім того, 22 серпня, під час "святкування" Дня прапора РФ, "заступник міністра промисловості" публічно разом з іншими колаборантами розгортав на центральній площі м. Куп‘янськ російський триколор,

Проте запустити окупаційну митницю колаборанту так і не вдалось. 25 жовтня правоохоронці затримали у Харкові пособника окупантів у порядку ст. ст.208, 615 КПК України.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури головному державному інспектору Харківської митниці повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності та за фактом пособництва державі-агресору.

Наразі прокурором обласної прокуратури ініційовано перед судом питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися