Обстріл Харківщини 27 жовтня: росіяни застосовують міномети та ствольну артилерію

За добу поранених цивільних не зареєстровано.

Минулої доби з 26 на 27 жовтня ворожі російські війська вели обстріли по населеним пунктам, розташованим недалеко від лінії розмежування та кордону з РФ, у Харківському, Куп'янському, Ізюмському та Чугуївському районах Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Зокрема, в тому числі і з території РФ ворог обстрілював з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів: Чугунівка, Стрілеча, Дворічна, Кам’янка, Красне, Стариця, Берестове, Кислівка, Котлярівка та Фиголівка.

Вчора в Ізюмському районі на, попередньо, протитанковій міні підірвався автомобіль піротехніків ДСНС. За уточненими даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, 1 людина загинула, 6 – отримали поранення.

Протягом доби цивільних, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів, не зафіксовано. Втім, в Харківському районі на міні підірвався та отримав поранення 62-річний чоловік.

За минулу добу знешкоджено 291 вибухонебезпечний предмет, але мінна небезпека в області все ще дуже висока.

"Вкотре закликаю усіх до максимальної обережності", – написав очільник області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На Харківщинірашисти захоронили українських військових – правоохоронці виявили поховання. Відомо, що українські воїни загинули у квітні під час відступу. Під час окупації Харківщини російські загарбники поховали тіла загиблих українських воїнів на території області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимира Тимошко.

Вже учора поліцейські спільно з прокурорами області почали працювати на місці масового поховання українських військових. "За свідченнями місцевих мешканців, рашисти збирали тіла у дві вантажівки. На кладовищі скинули в яму. Насипом. Як дрова. Не зробили жодної позначки про поховання", – зазначив Володимир Тимошко.

Селяни самостійно на Паску поставили хрести і доглядали за могилою, як могли. 26 жовтня через зливу поліція змогла вилучити лише три тіла. Загалом там знаходиться близько 17 військовослужбовців. Слідчі дії триватимуть кілька днів. Поліцейські мають ідентифікувати тіла та встановити обставини смерті кожного, щоб потім була можливість заховати українських героїв гідно.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися