Здавав окупантам заможних односельців: колаборанта з Харківщини взято під варту

Раніше судимий чоловік прислужував рашистам та здавав земляків.

30-річний мешканець села Гороховатка, що на Харківщині, під час окупації населеного пункту російськими військовими, почав співпрацювати з загарбниками, за що піде під суд. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Як з’ясувало слідство, під час окупації Ізюмщини, місцевий мешканець обрав для себе шлях співпраці з ворогами. Так, чоловік надавав російським військовослужбовцям відомості про особливості села для забезпечення орієнтування та злагодженості дій російської армії на місцевості. Щоб окупанти почували себе безтурботно, підозрюваний систематично привозив їм продукти харчування.

Чоловік також передавав інформацію про будинки заможних місцевих мешканців для їх подальшого пограбування військовослужбовцями РФ.

Крім того, підозрюваний, на вимогу представників країни-агресора, зібрав та надав їм адреси місць проживання військовослужбовців ЗСУ, членів територіальної оборони, проукраїнськи налаштованих мешканців села і старости Гороховатського старостату Борівської селищної ради, щоб окупанти забрали у нього ключі від приміщення старостату задля заволодіння комп’ютерною технікою.

Правоохоронці викрили пособника окупантів у с. Гороховатка. Наразі підозрюваний перебуває під вартою.

Досудове розслідування проводять слідчі відділення №1 СВ Ізюмського РУП ГУ НП в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Колишній працівник митниці пішов працювати на окупантів та отримав посаду в "міністерстві". Рашисти не забрали колаборанта із собою, під час контрнаступу українських військових, тому, після звільнення міста Куп’янська так званий "заступник міністра" затриманий правоохоронцями та опиниться на лаві підсудних. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Так, встановлено, що головний державний інспектор Харківської митниці, перебуваючи у м. Куп’янськ, почав активно співпрацювати з "новою" владою. За пропозицією окупантів чоловік обійняв посаду "заступника міністра з промисловості" так званої "військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області".

Протягом усього часу виконання своїх "повноважень" колаборант модерував процес формування нової митниці на окупованій території. Він підбирав кадри для нової митниці, яка мала бути розташована між окупованою Харківською областю та так званими "ЛНР" і "ДНР". Крім того, "посадовець" навіть організовував процес проходження навчання у м. Краснодар для того, щоб майбутні працівники ґрунтовно розбирались у російському законодавстві.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися